iivariaake

PYHÄT SODAT 2

  • PYHÄT SODAT 2

Katsoin tänään toistamiseen A-studion keskustelu illan aiheena pelottava ääri-islam. http://areena.yle.fi/tv/2449668  Toinen ehkä mielenkiintoisempi palkittu dokumentti on Kolmasulottuvuus.fi Pyhät sodat http://areena.yle.fi/tv/1004558 Se mitä ajatuksia edellä mainitut ohjelmat ja dokumentit nostavat ns. pintaan on että kuinka meidän nykyajassa tulisi määritellä yhteiskunnassa uskonnonvapaus, uskonnonopetus jne. Olipa kysymyksessä sitten mikä tahansa uskonnon määritelmät täyttävä usko eli myytti. Kun katsomme ympärillemme ja näemme kuinka paljon, nämä vastakkainasettelut (minä olen oikeassa ja minun jumalani on ainut oikea) aiheuttavat, on uskallettava esittää kysymys? voimmeko sallia tämän tapahtua. Esimerkkinä voimme käyttää satua joulupukista. Olin itse noin 6 vuotias kun käsitin ettei sitä joulupukkia oikeasti ole olemassa, vaikka minulle moni tonttu, oli kertonut niin. Voimmeko siis sallia sen että annamme edelleenkin vanhempien ns. aivopestä lapsensa oman uskon ja uskomuksen mukaisesti ja näin sallia muokata (ympärileikkaus, pukeutuminen, käyttäytyminen, jne) puollustuskyvyttömän lapsen tai nuoren elämää? Tulisiko meidä määritellä ns. suoja-ikäraja vaikka 21v ennen kuin arvioisimme yksilön olevan henkisesti kypsä käsittelemään ja kyseenalaistamaan hänelle kerrotun uskomuksen?

Ei ole tervettä olla hyvin sopeutunut pohjimmiltaan sairaaseen yhteiskuntaan!

J. Krishnamurti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Esa Niemi

Islam on kokonaisvaltainen ideologia, yhteiskuntajärjestelmä omine lakeineen ja ihmisoikeusarvoineen. Islam on kilpaileva yhteiskuntajärjestelmä aivan kuten kommunismi tai natsismi.

Esa Niemi

Kristinusko syntyi valtion ulkopuolelle kun taas islam on valtio valtion sisällä.

Kristinuskon tarkoitus ole olllut hallita ja sille sopii, että lainsäädäntöä muutetaan demokraattisen prosessin kautta kun taas islamilaista lakia ei voi muuttaa ja se sitoo ihmiset shariaan.

Ari Kemppainen

Tarkempi kysymys on, että voiko ihminen elää ilman uskoa, uskoa kuoleman jälkeiseen elämään?

Käyttäjän pecmak kuva
Pekka Mäkinen

Evankeliumi Johanneksen mukaan 16:

11. Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: me puhumme, mitä tiedämme, ja todistamme, mitä olemme nähneet, ettekä te ota vastaan meidän todistustamme.

12. Jos ette usko, kun minä puhun teille maallisista, kuinka te uskoisitte, jos minä puhun teille taivaallisista?

13. Ei kukaan ole noussut ylös taivaaseen, paitsi hän, joka taivaasta tuli alas, Ihmisen Poika, joka on taivaassa.

14. Ja niinkuin Mooses ylensi käärmeen erämaassa, niin pitää Ihmisen Poika ylennettämän,

15. että jokaisella, joka häneen uskoo, olisi iankaikkinen elämä.

16. Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

17. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.

18. Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.

19. Mutta tämä on tuomio, että valkeus on tullut maailmaan, ja ihmiset rakastivat pimeyttä enemmän kuin valkeutta; sillä heidän tekonsa olivat pahat.

20. Sillä jokainen, joka pahaa tekee, vihaa valkeutta eikä tule valkeuteen, ettei hänen tekojansa nuhdeltaisi.

21. Mutta joka totuuden tekee, se tulee valkeuteen, että hänen tekonsa tulisivat julki, sillä ne ovat Jumalassa tehdyt."

Jumalan siunausta siunulle Ari tähän päivään.

Ari Kemppainen

Raamattu on mitä suurimmaksi osaksi plagiontia juutalaisuudesta "toora" sekä kuolleenmeren kirjakääröistä jotka taas ovat plagioitu egyptin aikaisimmista uskonnoista ja kirjoituksista. Se mitä kutsumme uskoksi on fideismi uskoa johonkin mikä ei perustu mihinkään kongreettiseen vaan on myytti.

Voiko ateisti rakastaa? Voi! No mitä rakkaus on? Sana joka kuvaa ihmisen kokemaa tunnetta niin kuin esim, viha,kateus,jne.

Ihminen todentaan ympäristönsä omien aistiensa avulla, elän siis olen.
Kun aivot kuolevat ihminen lakkaa olemasta ja tuntemasta. Kaikki muu perustuu ihmisen itsensä haluun jatkaa elämää kuoleman jälkeen (kuoleman pelko/selviytymis-vietti), mistä ei tänäkään päivänä ole mitään tietoa.

Käyttäjän pecmak kuva
Pekka Mäkinen

Anteeksi Ari, tuo Raamatun kohta on Johanneksen evankeliumin kolmannesta luvusta, eikä siis kuudennestatoista luvusta.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Uskonto on oopiumia kansalle.

Nykyinen sotien ja terrorismin kierre alkoi Yhdysvaltain ja lännen hyökkäyksestä arabimaiden kansojen alistamiseksi ja luonnonvarojen riistämiseksi.

Käyttäjän JanneTurtiainen kuva
Janne Turtiainen

Jota ennen arabit ja musulmaanit levittivät rauhansanomaa sapeleilla eurooppaan asti,, jota ennen roomalaiset ja jossain välissä mongoolit,, jota ennen... Heppoista Raunon höpinät Tiesitkö että arabit orjuuttivat ihanan Hameenpanttilan haikaileman kultakauden aikana 10 milj. eurooppalaista ja sitten afrot päälle.

Toimituksen poiminnat